пʼятниця, 18 листопада 2016 р.



10 причин учити німецьку мову!


Без сумніву, у кожного хто вивчає німецьку мову є свої на це причини - комусь це потрібно для роботи, хто хоче у майбутньому поїхати в Німеччину, а деякі просто отримують величезне задоволення від самого процесу вивчення.


У даній статті  торкнемося більш-менш об'єктивних причин, чому варто вчити німецьку мову.
1. Німецька – найпоширеніша мова в Європі

Німецька мова є рідною мовою для найбільшої кількості людей у Європі. Це не дивно, оскільки тільки в Німеччині живе 82,5 млн. жителів. Але не тільки в Німеччині говорять німецькою, це також державна мова Австрії, Швейцарії, Люксембургу та Ліхтенштейну. Крім того, німецький є рідною мовою для значної частини населення північної Італії, східної Бельгії, Нідерландів, Данії, східної Франції, частини Польщі, Чеської Республіки та Румунії.

Вивчення німецької мови об'єднує вас з 120 млн. носіїв мови по всій земній кулі, крім того, багато людей вчить німецьку мову як другу мову. Це третя найбільш популярна іноземна мова, що вивчається в усьому світі і друга найбільш популярна в Європі і Японії після англійської. 

2. Німецька економіка дуже конкурентноздатна

Німеччина є економічним центром Євросоюзу. У 2007 р. Німеччина лідирувала у світовому експорті. Країна експортувала товари загальною вартістю 940 мільярдів доларів США, випереджаючи навіть самі Сполучені Штати. Німецька продукція є конкурентоспроможною і користується попитом, позитивне сальдо торгового балансу країни досягло 162 мільярда євро в 2006 р. і продовжує зростати з кожним роком. 

3. Знання німецької мови дає можливість ведення бізнесу

Економіка Німеччини надає безліч можливостей бізнесу. Багатонаціональні підприємства є у всьому Євросоюзі і східних європейських країнах, де німецька є другю розмовною мовою після російської. Такі компанії як BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa, SAP, Bosch, Infineon, BASF і багато інші потребують міжнародних партнерств. Японці, у яких друга найбільш розвинена економіка в світі, давно усвідомили переваги, що принесе їм знання німецької мови: 68% японських студентів вивчають німецьку мову. 

4. Німці – новатори

Друкарський верстат Гуттенберга, відкриття електромагнітних хвиль Герцем, розвиток хіміотерапії Ерліхом, теорія відносності Ейнштейна, створення музичного формату МР3 Бранденбургом... протягом всієї історії німці пройшли перевірку часом, вони і зараз залишаються в перших рядах. 4 з 10 інноваційних компаній в світі знаходяться в Німеччині і 12,7% заявок на отримання патенту припадають на Німеччину. Німеччина експортує більше високотехнологічної продукції, ніж будь-яка інша країна, за винятком США; більш ніж 600 підприємств працює в області передових біотехнологій. Тільки 115 з них розташовані в Мюнхені. Дрезден став центром виробництва мікрочіпів з більш ніж 765 підприємств.

Беручи до уваги внесок Німеччини в розвиток інновацій, не дивно, що дві третини світових міжнародних ярмарків має місце в Німеччині (наприклад, CeBIT і IFA).

5. Німці витрачають дуже багато грошей на подорожі

Німці вміють не тільки працювати, але й відпочивати. У німців є час і гроші на подорожі (в середньому 6 тижнів відпустки). Що вони і роблять! З німцем-відпочиваючим можна зіткнутися де завгодно, 3 з 4 відпусток німці проводять в інших країнах. У 2007 р. німці витратили 91 мільярд євро на міжнародні поїздки, встановивши тим самим рекорд. Рік за роком німці витрачають на подорожі. 

6. Значна кількість сайтів на німецькій мові

Оскільки німці є великими новаторами, то і їх присутність в інтернеті дуже помітно. З 8 мільйонів доменів, німецький домен верхнього рівня .de є другим тільки після домену з розширенням .com. Це робить німецькі домени популярнішими навіть ніж домени з розширенням .net, .org, .info і .biz. 

7. 1 з 10 книг друкується в Німеччині

Близько 80 000 нових книг видається в Німеччині кожен рік. Єдиний видавничий ринок, який виробляє більше книг щорічно, це китайська і англійська. За кількістю виданих книг Мюнхен є другим у світі після Нью-Йорка. Лише невеликий відсоток німецьких книг перекладається на інші мови (наприклад, близько 10% на корейський і китайський, 5% на англійську). Знання мови дає доступ до величезної кількості німецькомовних видань. 

8. Багата культурна спадщина німецькомовних країн

Німеччина вважається країною поетів і мислителів: І. в. Гете, Т. Манн, Ф. Кафка, Р. Гессе – це лише кілька авторів, чиї твори є всесвітньо відомими. 10 Нобелівських премій з літератури були вручені німецьким, австрійським і шведським авторам. Світ класичної музики немислимий без імен Моцарта, Баха, Бетховена, Штрауса і Вагнера. Відень залишається і сьогодні міжнародним центром музики. Починаючи з величної архітектури середніх віків до авангардного напрямку баухаус, з дерев'яних гравюр Дюрера до шедеврів експресіонізму Нольде, Кірхнера, Кокошки був внесений величезний внесок у розвиток світового мистецтва і архітектури.

Філософію і науку також не можна уявити без вкладу німецьких мислителів. Філософія Канта, Гегеля, Маркса, Ніцше та багатьох інших мала величезний вплив на сучасне суспільство. Психологи Фрейд і Юнг назавжди змінили уявлення про поведінку людини. Учені трьох найбільших німецькомовних країн отримали безліч Нобелівських премій з фізики, хімії і медицині.

Знання німецької мови дозволяє познайомитися з творами цих людей на мові-оригіналі і більш повно пізнати культуру. Кожен, хто цікавиться цими областями, автоматично розширює свої знання та навички, завдяки знанню мови. 

9. Німеччина спонсорує міжнародні академічні обміни

Підтримуючи новації і дослідження в своїй країні, німці також розуміють, що міжнародна взаємодія і досвід важливі для тривалого лідируючого становища Німеччини у світі. Тільки в 2010 р. Служба академічних обмінів підтримала 67 000 учнів, науковців, і студентів в їх дослідженнях і навчанні. 43% з них були іноземцями. Слід зазначити, як і німецькі студенти, іноземці, зараховані в німецький університет, не платять за навчання. 

10. Німецька мова не така складна, як здається

Німецька мова пишеться фонетично. Якщо знаєш систему звуків, то знаєш, як вимовлене слово буде писатися, і як написане слово буде вимовлятися. Якщо ви знаєте англійську, то у вас є перевага у вивченні німецької. Сучасні німецька та англійська мови походять від загальної німецької прамови, тому у них є певні подібності в лексиці та граматиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар